Hopp til innholdet

Møterommet LIVE: Bergen

20. okt 2021
3:00 pm
Møterommet LIVE presenteres både fysisk og digitalt.

LENKE TIL STRØMMING AV ARRANGEMENT HER


Sted:
Bergen Kjøtt, 2. etasje,
Skutevikstorget 1, 5032 Bergen

HVORDAN FÅR VI MER MANGFOLD BAK SCENEN?
Den scenetekniske bransjen står ved et veiskille! Omtrent hver fjerde tekniker har forlatt bransjen i løpet av pandemien og svært mange utleiefirmaer, konsertscener og teatere sliter nå med bemanningsproblemer. Det finnes i dag ingen bransjetilpassede utdanninger som leverer en stødig strøm av kvalifiserte folk, og rekruttering foregår stort sett gjennom bekjentskaper fremfor stillingsutlysninger. Så hva gjør vi nå, når dette systemet ikke lenger fungerer og kulturarrangement i verste fall ikke kan gjennomføres fordi det ikke finnes nok folk til å jobbe bak scenen?

 

I denne panelsamtalen skal vi diskutere hvordan vi har havnet i denne situasjonen og hvordan den scenetekniske bransjen kan jobbe for å øke mangfoldet bak scenen. Både for å løse bemanningskrisen og fordi rekrutteringssystemene i praksis kan virke ekskluderende på store deler av landets befolkning. Vi går i dag trolig glipp av svært mange talenter, som vi ikke kan være foruten for å ha en velfungerende og godt bemannet bransje i årene som kommer.

 

Til å diskutere temaet har vi fått med oss Sigri Hovde (lydtekniker), Stig Gunnar Ringen (leder av teknikerutvalget i Creo), Leïla Rezzouk (daglig leder hos Papillion) og Ole Tobias Lindeberg (daglig leder i Oseana kunst- og kultursenter). Moderator er Kjetil F. Wevling (fagansvarlig i Kulturrom).

 

Samtalen presenteres av Kulturrom og BRAK

 

Teknikertreff

Etter arrangementet vårt Møterommet LIVE har Kulturrom og Brak den store glede av å invitere deg til teknikertreff! LES MER HER

Møt oss i byen din!
Kulturroms administrasjon vil være tilgjengelig for møter/kaffe de dagene Møterommet LIVE og Teknikertreff arrangeres. Har dere tenkt å søke tilskudd og lurer på noe rundt søknadsprosessen? Eller har dere andre ting dere brenner inne med og trenger svar på? Ikke nøl med å kontakte oss på thomas@kulturrom.no for å avtale tid og sted!