Teknisk fagsamling 2016: Lyd i grenseland

MusikkutstyrsordningenAktuelt, Teknisk fagsamling

På årets fagsamling for teknisk ansvarlig, som finner sted 3. og 4. februar på Byscenen i Trondheim, setter MUO fokus på hvordan vi kan jobbe for fornuftige lydnivåer.
For noen er dette en problemstilling som man har vært nødt til å forholde seg til en god stund, for andre er det ikke noen annet enn sin egen samvittighet, eller mangel på sådan, som har begrenset lydnivået. Lover og regler blir praktisert helt forskjellig etter hvor i landet man bor, eller hvor glad i musikk naboen er. Det er vel bare spørsmål om tid før lovene blir satt i et litt bedre system, og man vil få en slags felles nasjonal grense som man må overholde. Dette skal forberede oss på.
Hvordan skal man gjøre en riktig måling? Hvordan skal man forholde seg til naboer som blir plaget av konsertene våre? Hvordan lager jeg en fin miks på et lavere lydnivå enn jeg gjorde tidligere? Hvordan påvirker musikk hørselen min over lengre tid? Hva har man gjort i nabolandene våre og hvordan fungerer det der? Dette og veldig mye annet skal vi lære mere om.
I år har vi hentet inn ekspertise fra Norge, Nederland og USA.

Program:

ONSDAG 3. februar
09.00-10.00 Registrering
10.00-11.40 Erik Harry Høydal: sammenhengen mellom musikk og hørselskader
11.40-12.30 Lunsj
12.30-14.10 Marcel Kok: dBcontrol Nederland
14.20-15.05 Narve Ellefsen: case study KICK scene Kristiansand
15.15-15.45 MUO informerer om tilskudd til lydmålingsutstyr.
16.00 Omvisning på Rockheim
19.00 Middag

TORSDAG 4. februar.
10.00-11.40 Marcel Kok: dBcontrol Nederland
11.40-12.30 Lunsj
12.30-16.30 Howard Page

Hvor: Byscenen, Kongensgt 19, 7012 Trondheim
Påmelding: Send navn, e-postadresse og hvor du er teknisk ansvarlig til post@utstyrsordningen.no
Fagsamlingen er gratis og inkluderer både mat og drikke. Overnatting og reise står deltagerne for selv.
Medlemmer av MFO og medlemmer av Norske konsertarrangører får dekket inntil kr. 1000 i reisestøtte hos sin medlemsorganisasjon. Kontakt eb@musikerorg.no eller post@konsertarrangor.no om du har spørsmål om reisestipend.

Howard is live sound Royalty. He was a partner in Jands through the ’70s and ’80s before joining rental giant, Showco. He has mixed sound for global superstars such as Van Halen, Sade, Bee Gees and more recently Sting. Howard is currently Senior Director of Engineering at Clair Bros where he’s also chief troubleshooter, rescuing tours that have gone off the sonic rails.
Howard Page is known for making rich and full mixes on a dB-level that`s comfortable for the audience. The key is how he builds his shows dynamicly. He will give us a long lecture with a lot of Tips & Tricks about everything from gain-structure to his philosophy on PA-tuning. For more information