Hopp til innholdet

Møterommet #5 – Mental helse bak scenen. (Et år med koronakrise)

24. mar 2021
1:00 pm

Sted: https://zoom.us/j/95225293342

Tid: Onsdag 24.03 klokken 13:00

Facebookevent for påminnelse

Det er nå et år siden koronakrisen traff oss, og for de fleste som jobber bak scenen har det vært få jobber og mye usikkerhet. De fleste er i tillegg selvstendig næringsdrivende og har på grunn av det ikke samme rettigheter og sikkerhet som faste ansatte har. Alt dette til sammen går naturligvis ut over den mentale helsen. Men hvordan oppleves det for de det gjelder? Går det an å forebygge alvorlig sykdom gjennom aktiviteter og tankesett i hverdagen? Og hvilken behandling kan man få hvis man først har havnet i en situasjon, som er vanskelig å håndtere alene?
I denne utgaven av Møterommet møter vi lydtekniker Kristina Ringvold og lysdesigner Kimarius Abrahamsen i samtale med psykolog Jørgen Mathias Leinan og terapeut og organisasjonsrådgiver Anne-Grete Annsdatter Haug.
//
Om konseptet:
Møterommet er stedet hvor Kulturrom samler aktører innen scenetekniske yrker (i første omgang) for samtaler rundt dagsaktuelle tema. Vårt mål er å skape en digital møteplass der bransjen kan lufte tanker og diskutere problemstillinger som dukker opp.
Covid-19-pandemien gjør hverdagen krevende og framtiden usikker for alle som bidrar i kulissene og lever av å samle mennesker. Vi håper at Møterommet kan bidra til konstruktive og lærerike samlinger på veien mot den nye normalen og tar gjerne imot innspill til tema for framtidige arrangement. Antall plasser vil være begrenset og samtalene vil skje i et lukket forum.
Kulturrom er tilskuddsordningen for teknisk utstyr og lokaler. I tillegg til å bevilge midler til rom for musikk, teater og dans over hele landet har ordningen i flere år også jobbet aktivt med fagutvikling innen den scenetekniske bransjen for å sikre kompetanse og skape møteplasser.