Workshop: Forsterking av akustiske instrumenter – utsatt

Guro Furunes PettersenAktuelt, Kurs og kompetanse, På forsiden, Ukategorisert

Forsterking av akustiske instrumenter byr på utfordringer som kan sette mange lydteknikere på prøve. Også akustiske musikere, med stort fokus på sin egen klang, kan møte problemstillinger og frustrasjoner når forsterkingsteknikk må benyttes. Denne workshopen skal belyse disse utfordringene. 

Asle Karstad deler erfaringer og metoder og tar for seg hvordan forsterking kan skille seg vesentlig fra opptaksteknikker. For akustiske instrumenter generelt, og resonerende instrumenter spesielt. Dette vil være en workshop både for erfarne lydteknikere og musikere som er interessert i forsterkning av instrumentet sitt.

Asle Karstad har i sitt mangeårige arbeid som lydtekniker hatt stort behov for å finne gode måter å arbeide med akustiske instrumenter. Han har brukt sine samarbeid med ensembler som Trondheimsolistene, Oslo Filharmonien, Kringkastingsorkesteret og Det Norske Kammerorkester som forskningsarena. Utøvere som Henning Kraggerud og Annbjørg Lien og instrumentmaker Harald Lund som inspirasjonskilder og sparringspartnere i prosessen mot å beskrive hva som skjer når man vil forsterke akustiske instrumenter.

Asle Karstad
Foto: Hanne Hvattum

Tid og sted

Grunnet dagens situasjon og faren for smitte av COVID-19 utsettes alle kurs i forsterkning av akustiske instrumenter på ubestemt tid. Vi beklager ulempen dette måtte medføre og kommer tilbake med informasjon om nye datoer så snart som mulig. Ta vare på hverandre og ta kontakt om det er noe vi kan bistå med.

Bergen: torsdag 20. februar klokken 18:00-21:00, USF Sardinen i samarbeid med Brak (NB! Fulltegnet)

UTSATT, ny dato kommer // Hamar: Tante Gerda i samarbeid med MØST

UTSATT, ny dato kommer // Fredrikstad: St. Croix Huset (Lillesalen) i samarbeid med MØST

UTSATT, ny dato kommer // Kongsberg: Kongsberg Musikkteater i samarbeid med ØKS

UTSATT, ny dato kommer // Trondheim: TYVEN i samarbeid med Tempo (NB! Fulltegnet)

UTSATT, ny dato kommer // Oslo: Sub Scene (NB! Fulltegnet)

UTSATT, ny dato kommer // Kristiansand: Samsen Kulturhus i samarbeid med Sørf

UTSATT, ny dato kommer // Stavanger: Tou Scene (Maskinhallen) i samarbeid med STAR

UTSATT, ny dato kommer //Trømsø: TVIBIT i samarbeid med RYK

UTSATT, ny dato kommer // Bodø: Sinus i samarbeid med RYK

Det er bindende påmelding og kun plass til 30 deltakere per workshop. Ved stor pågang vil profesjonelle aktører innen målgruppen for kurset bli prioritert.

Ved spørsmål, ta kontakt med Guro Furunes Pettersen:

guro@kulturrom.no
mobil: 91751135